Lépj velem kapcsolatba

Szívügyem, hogy Magyarországon minél több szülő és gyermek megtapasztalhassa a közös mesés alkalmak és együttjátszás felszabadító örömét…

Kapcsolat

Kapcsolat

varazsbabmese@gmail.com

Időpontok

Aktuális mesefoglalkozásaim időpontjait megtalálod facebook oldalamon ITT: Varázsbabmeseműhely facebook

Ha szeretnél velem mesefoglalkozás kapcsán egyeztetni, kérlek, töltsd ki a kapcsolati űrlapot és visszahívlak, egyeztetjük a részleteket.

Mesefoglalkozásokat több helyszínen is tartok.

Személyesen elsősorban ezeken a helyszíneken találkozhatunk:

Miért mesélünk?

A mesék hatásai

A mesét rendszeresen hallgató gyermekek képesek képekben, történetekben gondolkodni, összefüggésekre rálátni, képesek önmagukat elhelyezni a világban, valamint könnyebben kapcsolódnak társaikhoz és a felnőttekhez is. Szókincsük is sokkal bővebb, mint a mese nélkül felnövő társaiknak.

Milyen korosztálynak ajánlott a mese?

Régen a mese a felnőttek „szórakozása” és lelki tápláléka volt. Ezekből tanultak meg mindent a világról és az életről, hiszen, ha jól megfigyeljük, még ma is szinte minden problémánkra találhatunk megoldást a mesékben.
Az egészen piciknek még a mondókák, dalok a mesék, és ahogy nőnek, egyre szélesedik az érdeklődési körük. Kezdetben magukról szeretnek mesét hallgatni, a mindennapi tevékenységeikről, majd kis ovisként az állatmesék, nagy ovisként már a varázslatos tündérmesék foglalkoztatják őket.

A mesék minden korosztálynak szólnak, akár gyermek, akár felnőtt, csak hinni kell bennük…

Miért csinálom a mesés foglalkozásokat, foglalkoztatókat?

Anyukaként nap mint nap tapasztalom, hogy a sok teendő mellett milyen nehéz nyugodtan leülni a gyermekeimmel játszani vagy beszélgetni, amikor csak rájuk tudok figyelni. Egy mese vagy játék ebben sokat segíthet, hiszen egymásra hangol és elindíthat egy közös mókát vagy egy jó beszélgetést.

Mik ezek a mesés foglalkoztatók?

Egyszerre mesekönyvek és játékgyűjtemények, amivel a család értékes időt tölthet el együtt.

Mit jelent, hogy komplex foglalkoztatók?

A mesés családi foglalkoztató használható mesekönyvként, amelynek minden oldala kiszínezhető, valamint játékgyűjteményként, amely különböző típusú játékos feladatokat tartalmaz, mint például az eldugott tárgyak felkutatása, az alkotás, a süti készítés, a társasjáték, az érzelmeinkkel, környezetünkkel kapcsolatos játékok és még sok más, ami hozzásegítheti a családot egy jó mókához vagy beszélgetéshez.

Lépj velem kapcsolatba

Csatlakozz a mesék világához…

Ha szeretnél meséket, mondókákat, kreatív fejlesztő ötleteket
kapni tőlem, iratkozz fel hírlevelemre és rendszeresen küldök hasznos tartalmakat valamint értesítelek újdonságaimról, akcióimról.

 

Bognár-Burik Bea

foglalkozásvezető

email:

varazsbabmese@gmail.com

facebook:

Varázsbab meseműhely